2015 yılında Google Aramaları

2015 Yılında Google’da Yapılan Popüler Aramalar

Her yıl Google tarafından paylaşılan yıllık arama trendlerini bu yıl da incelemek istedik. Çoğu insan için neden “bitmesini umduğumuz bir yıl” olduğunu arama sonuçlarından da görmek mümkün.

Paris’te yaşanan terör saldırısı 900 milyona yakın arama ile bu yıl en çok arama yapılan konu.

Yakın zamanda Hello ile müthiş bir geri dönüş yapan Adele ise 439 milyonu aşan arama hacmine sahip.  Bu aramayı en çok yapan ülkeler Hollanda, Kanada, Amerika ve İngiltere. 2015 yılında çıkış yapan diğer sanatçılar ise Sia, Fetty Wap, Eazy E, Sam Smith olarak sıralanmış.

Ekim ayında Nasa’nın Mars’ta su bulunduğuna dair açıklaması ise 10 milyonluk bir arama hacmine sahip. Ancak rengi çok büyük tartışma konusu olan elbise dahi 73 milyondan fazla aratılmış.

Türkiye’ye bakacak olursak genel aramalarda tahmin edilebilir bir şekilde “Seçim Sonuçları” araması yer alıyor. Sonrasında ise lys sonuçları, charlie hebdo, fifa 16 ve yine elbise aramaları geliyor.

Lisa

Türkiye’de müzikte ise Bangır Bangır şarkısı ile Gülşen aramalarda ilk sırada. TV programlarında ise Survivor All Star 2014’te 3. sıradayken bu sene aramalarda ilk sırada geliyor.

Aşağıda Türkiye ile ilgili diğer arama listeleri bulunuyor. Listenin tamamına ise buradan erişebilirsiniz.

PaylaşınTweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone
Kıvanç Bayraktaroğlu

Kıvanç Bayraktaroğlu

Co-Founder - Chief Digital Officer

More Posts - Website