Facebook'tan Şirketlere Özel Programlar

Facebook’tan Şirketlere Özel Programlar

Pazarlamacılara yardımcı olacak kaynak ve araçları geliştirme çalışmalarını sürdüren Facebook, ajanslara, iş ortaklarına ve pazarlamacılara yönelik yeni eğitim programı Blueprint ile KOBİ’lere yönelik Learn How’ı duyurdu. Facebook’ta reklam veren iki milyon işletmeye yönelik olarak Ads Manager gibi yardımcı uygulamalar geliştiren Facebook, pazarlamacılara eğitim programları sunmaya, onların sorularını yanıtlamaya Blueprint ve Learn How ile amaçlıyor.

Facebook’un yeni eğitim programı Blueprint, ajanslara, iş ortaklarına ve pazarlamacılara iş hedeflerine ulaşmalarını sağlayacak, daha iyi kampanyalar oluşturabilmek için Facebook’u nasıl kullanabilecekleri konusunda yardımcı oluyor. Online dersler, birebir eğitimler ve sertifikasyonu bir araya getiren Blueprint, pazarlamacıları kampanya optimizasyonundan, Facebook videolarının nasıl verimli şekilde kullanılabileceğine ve reklam ölçüm çözümlerine kadar pek çok konuda eğitmeye odaklanıyor.

e-Eğitim merkezi olarak tasarlanan Blueprint’te ‘direct response marketing’ gibi kategorilere ve ‘digital buying’ gibi belirli konulara göre ayrılan 35 online ders yer alıyor. Diğer eğitim ve gelişim programlarıyla kolaylıkla entegre edilebilen Blueprint, gelişim sürecinin ve sonuçların izlenmesini sağlayan raporlama özelliğine de sahip.

Learn How ise Facebook’u yeni kullanmaya başlayan KOBİ’ler ile pazarlamacılara Facebook sayfaları ve reklamları ile daha fazlasını yapabilmeleri konusunda yardım eden bir online eğitim merkezi. Learn How, pazarlamacılara video, resim ve adım adım talimatlar ile bilgi sağlamasının yanı sıra “Facebook Sayfası nasıl oluşturulur?” ve “Özel Hedef Kitle nasıl oluşturulur?” gibi sıkça sorulan soruların cevaplarını da veriyor.

Learn How’un içeriği esnek bir şekilde tasarlandı. Bu sayede pazarlamacılar belli bir konuda ayrıntılı bilgi alabiliyor veya soruları oldukça referans kütüphanesinden faydalanabiliyor.

Facebook for Business’ın yenilenen websitesinden erişilebilen Learn How programı, hem masaüstü, hem de mobilde, 14 farklı dilde kullanılabiliyor. Facebook hesabı olan herkesin kullanabileceği Blueprint de masaüstü ve mobilde İngilizce olarak kullanılabiliyor. Farklı dil seçenekleri ise bu yıl içerisinde gelecek.

PaylaşınTweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone
Okay Şahin

Okay Şahin

Co-Founder-Design Managers and Studio Managers

More Posts